met persoonlijke gastvrijheid

Campings Midden-Duitsland  Op zoek naar een mooie campingplek, camperplek, slaapwijnvat of vakantiehuisje, laat u inspireren en klik door naar de campingwebsite en ontdek alle mogelijkheden per camping. Enkele campings zijn het hele jaar geopend!

Campingplatz Paulfeld
Catterfeld -  Thüringen
Een gastvrije en ruime camping midden in het Thüringer Woud; ideaal voor wandel- en fietstochten. Motorrijders zijn welkom, zeer geschikt als etappepunt de Rennsteig, voorheen de belangrijkste handelsroute door het Thüringer Woud. Op de camping vindt u een zwemvijver, sauna, (snack)restaurant, aangepast sanitair gasten met een beperking, internethoekje (laag tarief), hengelvijver, kinderspeelplaats en sportterrein. Broodjes op de campingplaats. Infomateriaal voor uitstapjes en gastenkaart met kortingen bij partners. Wintersport naar Oberhof, Rennsteig, Inselsberg; personentransfer mogelijk. Bungalows (max. 4 pers.) en caravan te huur (Pasen tot eind oktober). Huisdieren welkom (niet in huuraccommodaties). Gehele jaar geopend. Afstand vanaf Utrecht 530 km.

Campingpark Bever-Talsperre
Hückeswagen - Noordrijn-Westfalen
De Bevertalsperre is een stuwmeer in de rivier Bever in het “Bergische Land”. De dam werd tussen 1896 en 1898 aangelegd en met rivieren als de Bever, de Wupper is het een waterrijk gebied. De stuwmeren  zijn geschikt voor zeilen, waterskiën, roeien, duiken en natuurlijk zwemmen. Vissers kunnen ook hun hart ophalen. In dit wandelparadijs zijn 21 gemarkeerde wandelingen in de bossen, dalen en langs de rivieren en ook een aantal bijzondere fietsroutes. In de  dorpjes en stadjes onderweg zijn verschillende musea. Even uitrusten kan bij een Bergische koffietafel: een maaltijd met de heerlijkste koeken en taarten en midden op tafel de traditionele Dröppelmina, een tinnen koffiekan met een kraantje. Een dagje shoppen kan in Keulen of Wuppertal. Deze camping is een goede uitvalsbasis en ligt aan het water met bootverhuur en andere watersportfaciliteiten. Let op de geldende verordeningen voor de watersport (ook voor vissen en duiken). Paardrijden. Huisdieren, klein of groot niet toegestaan. Afstand vanaf Utrecht 240km

Camping Im Siebengebirge
Königswinter - Noordrijn-Westfalen
Het Zevengebergte (Natuurpark Siebengebirge), ten oosten van de Rijn, heeft bergtoppen van vulkanische oorsprong, beukenbossen, wijngaarden en onvergelijkelijke uitzichten op het dal van de Rijn. Markant punt: de Drachenfels (Drakenrots 321m, sage Siegfried). De oudste tandradbaan ter wereld brengt bezoekers naar de ruïne en slot Drachenburg. Aanraders: Nibelungenhalle (stenen draak), kloosterlandschap en ruine Heisterbach, Siebengebirgsmuseum, Sea Life, thematische wandelroutes. Faciliteiten: huren caravan, buitenzwembad, fitnessruimte, speeltuin, sportterrein, verschillende fietsroutes, wifi tegen kleine vergoeding, snackbar met vers brood. Restaurant op 50m, dagelijkse boodschappen op 600m. Honden aangelijnd, Hele jaar geopend. Afstand vanaf Utrecht 265 km.

Camping Pfrimmtal
Sippersfeld - Rijnland-Palts
De wijnstreek Palts ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft niet alleen prachtige natuur te bieden maar u kunt ook uitstapjes maken naar burchten, kastelen (Heidelberg) of schilderachtige stadjes (Worms, Speyer). Musea in de buurt (vliegtuigmuseum, motor-en techniekmuseum en meer).
Naturcampingplatz Pfrimmtal is een uitstekende keuze voor de echte rustzoekers. Gelegen in het bos met een aantal campingplaatsen aan het ven waarin gezwommen kan worden. Terrassencamping met ±40 toerplaatsen; met schaduw of zonder schaduw. Speciale plaatsen voor kampeerauto's. Ook vaste plaatsen. Er is een speeltuin, sportterrein en zwembaden in de omgeving. Hond(en) (mits aangelijnd) toegestaan. Vers brood/restaurant aanwezig. Wifipunt. Wandelen en fietsen vanaf de camping, paardrijden in de omgeving, bootje varen, visgelegenheid, golf op 5 km. Hoogseizoen begeleide wandeltochten en excursieprogramma. BBQ toegestaan. Hele jaar geopend. Trekkershutten, mobile homes van eind maart tot eind oktober; appartementenverhuur. Afstand vanaf Utrecht 430 km.

Sperrfechter Freizeitpark
Oedheim - Baden-Württemberg
Sperrfechter Freizeitpark ligt idyllische aan het meer en is een waar paradijs voor de hengelaar of u kunt waterfietsen op het meer. Voor de fitnessliefhebber is er een speciaal fitnessparcours en in de omgeving is een klimpark. Terrein voor balsporten, fietsen en wandelen direkt vanaf de camping. Zwemresorts in de omgeving en dit gebied is een bekend bronnengebied met vele wellnessmogelijkheden. Holiday Plopsa op 80 km. Op de website staan vele uitstapjes. Camping hele jaar geopend. Afstand vanaf Utrecht: 540 km