met persoonlijke gastvrijheid

Campings Noord-Duitsland   Op zoek naar een mooie campingplek, camperplek, slaapwijnvat of vakantiehuisje, laat u inspireren en klik door naar de campingwebsite en ontdek alle mogelijkheden per camping. Enkele campings zijn het hele jaar geopend!

Campingpark Kühlungsborn
Kühlungsborn - Mecklenburg-Vorpommern
in een bos- en duingebied onder hoge dennenbomen, dichtbij zandstrand. Een goede uitvalsbasis voor talrijke leuke uitstapjes (zeker ook met kinderen) tot 5 km: smalspoor retourtje stoomtrein Kühlungsborn-Bad Doberan (17 km), klimbos, paardrijden, bezoekje vuurtoren, boottocht op de Oostzee, Vanaf 5 km crosscircuit, golf, vanaf 20 km: Hanse Sail in Rostock (10-13 augustus 2017), vogelpark en dierentuinen. Campingfaciliteiten: grote camping met veel toeristische staanplaatsen en zeer geschikt voor campers; houten chalets te huur (alleen vrijdag tot vrijdag). Sport en fitness o.a. boogschieten, zumba, wellness. recreatieruimte, nieuw sanitair, twee restaurants, supermarkt, e-bikes te huur, honden welkom. Geopend eind maart-half november. Afstand vanaf Utrecht 600 km.

Familiecamping Pommernland
Zinnowitz - Mecklenburg-Vorpommern
Langs de kust van de Oostzee vindt u Hanzesteden, goudwitte stranden, deftige badplaatsen, kuuroorden, eilanden en lagunes. Het grote merengebied met meer dan 2000 meren biedt vele mogelijkheden zoals zeilen, wandelen, fietsen en golfen. In de omgeving kunnen interessante stadjes en kastelen bezocht worden. Familiecamping Pommernland (7,5 ha) ligt in het duingebied bij de badplaats Zinnowitz op het eiland Usedom en maar 200m van het zandstrand. Op de camping zijn verhuurobjecten als Finse blokhutten (hele jaar te huur), wijnvaten en mobile homes. Faciliteiten: sportieve en creatieve activiteiten, poppentheater, 2 kinderspeelplaatsen, skatebaan, grill-avonden. Omgeving: klimpark, paard rijden, museabezoek, dagje Polen. Honden aangelijnd. Hele jaar geopend. Afstand vanaf Utrecht 745 km.

Ihr Familienpark
Wesenberg - Mecklenburg
Gelegen temidden van het bos aan de zuidoever van het meer "Labussee" is deze camping zeer geschikt voor families. De camping heeft kano's (2/3 pers.), roeiboten, waterfietsen en fietsverhuur. Men kan vissen met een visvergunning via de camping. In het hoogseizoen is er 2x per week een heerlijke gezamenlijke grillmaaltijd met afsluitend kampvuur en op donderdag is er verse forel roken op bestelling. Kinderactiviteiten worden georganiseerd. Het stadje Wesenberg (2 km) heeft leuke winkeltjes, terrasjes en ook de historische kerk en de burcht zijn een bezoekje waard. De omgeving bestaat uit bossen en meren met elkaar verbonden door talloze wandel - en fietspaden. Bungalowverhuur. Afstand vanaf Utrecht: 720 km

Campingpark Buntspecht
Stechow-Ferchesar - Brandenburg
Het motto van Campingpark Buntspecht is ontspannen en relaxen midden in de natuur. Het Natuurpark Westhavelland is beroemd voor de prachtige sterrenhemels, ook zonder sterrekijker is men hier diep onder de indruk van de nachtelijke hemel. Familievriendelijke camping met kampeerplaatsen van 100-150 m², gedeeltelijk met uitzicht op meer. Verhuur van bungalows, mobile homes en Gotiekhuisjes. Open van ongeveer 15 april tot 15 oktober. Hondvriendelijk met hondendouche, wasplaats met warm/koud water en fohn, hondenuitlaatplaats en speciale ligplaatsen aan het meer voor mens en hond. Uitstapjes mogelijk naar Berlijn (per trein) of Potsdam. Winkeltje en restaurant. Botenaanlegplaats met verhuur bootjes. Sportterrein voor vele balsporten. Fietsen en wandelen direkt vanaf de camping. Afstand vanaf Utrecht: 640 km

Spreewald-Camping Lübben
Lübben - Brandenburg
Het Spreewald is een bosrijk veengebied met rivier de Spree en vele vertakkingen. Sinds 1991 is het Spreewald door de Unesco erkend als biosfeerreservaat (beschermd ecosysteem). De camping is een paradijs voor natuurliefhebbers met een rustige ligging in een fraai landschap en met de rivier direct langs het kampeerterrein (eigen aanlegsteiger/bootverhuur, loopafstand 5 min.) 160 Staanplaatsen gescheiden door heggen of camperen in het open veld (weinig permanente kampeerders). Honden welkom zonder extra kosten. Fiets- en bootverhuur.  Te huur: Finse hut (twee/drie personen), stacaravan (max. twee volwassenen/drie kinderen) of wijnvat. Faciliteiten: het kleine restaurant is een populair ontmoetingspunt voor de gasten, verse broodjes, kinderspeelplaats. Zwemmen: dichtbij is de SpreeLagune met nieuw aangelegde zwemgelegenheid. Het stadscentrum van Lübben is door een lange houten brug binnen enkele minuten te voet bereikbaar. Fiets-, wandel- en vistochten direct vanaf de kampeerplaats. Uitstapjes: busreizen naar Berlijn, Dresden en Potsdam mogelijk. Vakantie hier is ook mogelijk voor rolstoelgebruikers en gasten die fysiek beperkt zijn. De weg naar het stadscentrum en naar de haven voor de bootjes is zonder belemmeringen, net als een vaart met het speciaal verbouwde bootje. Sanitaire voorzieningen zonder belemmeringen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geopend van 1-4 tot 31-10. Afstand vanaf Utrecht: 680 km.

Freizeit- und Campingpark DoktorSee
Rinteln - Nedersaksen
Het Weserbergland (hoogste punt 528m) wordt doorsneden door de rivier de Wezer. Fietstoeristen kunnen stroomafwaarts de Weserradweg volgen (tot aan de Noordzee). Van Hann. Münden tot Hamelen rijgen schitterende historische vakwerksteden zich aaneen in een aantrekkelijk rivierenlandschap, o.a. bekend van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Voor de wandelaar is er de Weserbergland-wandelroute. Freizeit- und Campingpark DoktorSee ligt aan het meer en biedt vele mogelijkheden voor watersport en waterplezier. De camping heeft ruime plaatsen en er zijn diverse verhuurobjecten als een studio, appartement, chalet, vakantiehuis, lodges. Faciliteiten: boot- en fietsverhuur, miniatuurgolfbaan, tennis, beachvolleyball, kegelen, kinderspeelplaats. Wellness SeeSa ligt gedeeltelijk op pontons in het meer. Huisdieren in overleg. Hele jaar geopend. Afstand vanaf Utrecht 295 km.